کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی خودرو

کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی خودرو

در بسیاری از موارد تعیین ارزش و ارزیابی خودرو و وسیط نقلیه در سازمان های دولتی یا اداراتی است که طبق قانون الزاماَ تابع قانون مناقصات می باشند مورد نیاز است.

کلیه شرکتها ، موسسات و ادارات جهت خرید و فروش و مزایده خودرو و وسایل نقلیه خود می بایست نسبت به ارزیابی خودرو و دریافت گزارش کارشناس رسمی دادگستری مبنی بر میزان ارزش خودرو اقدام نمایند، بدین منظور تعدادی کارشناسان رسمی دادگستری آماده حضور در کلیه نقاط کشور جهت کارشناسی و قیمت گذاری و تعیین اصالت خودرو و وسایل نقلیه موتوری زمینی می باشد .

ارزش گذاری خودرو و وسایط نقلیه مورد استفاده جهت حمل و نقل محصولات تولیدی کارخانجات با توجه میزان کارکرد خودرو ، سوابق بیمه ای ، وجود یا عدم تصادفات احتمالی و شدت آن ، رنگ شدگی ، سال ساخت خودرو صورت می گیرد.

ارزش گذاری خودرو

  • ارائه گزارش رسمی و تعیین قیمت انواع خودرو های ایرانی و خارجی
  • ارزیابی خودرو و تعیین قیمت خودرو و ارائه گزارش جهت مناقصات و مزایدات
  • تعیین عامل ، تامین دلیل و ارزیابی خودرو در مورد خسارات وارده به خودرو
  • تهیه گزارش برآورد و ارزیابی ارزش خودرو و دارائیها و ارزش سهام شرکت
  • ارزيابي و تعيين اجرت المثل و اجاره بهاء
  • اظهار نظر فني و تعيين خسارت تعميرگاهي و تناژ وسائط نقليه موتوري زميني

ارزیابی خودرو 1

 

عوامل تاثیر گذار در ارزیابی خودرو

نبود سابقه تعمیراتی

در صورتی که فروشنده خودرو نتوانست سابقه روشنی از وضعیت تعمیراتی ماشین را به شما ارائه کند شما باید این احتمال را در نظر داشته باشید که خودرو به خوبی سرویس نشده است.

بایتسی توجه داشت که خودرویی که تحت نظر مکانیک های مجرب تعمیر شده باشد دارای سابقه تعمیراتی بوده و همچنین جزییات مطرح شده در مدارک تعمیر نمایش دهنده مناسبی برای این مسئله است که راننده به خوبی از خودروی خود نگه داری کرده است یا نه.

نشانه های استفاده نادرست

نشانه هایی مثل : گودی، چکش خوردگی و لکه های زشت بر روی بدنه خودرو نشانه این است که از این خودرو به خوبی مراقبت نشده است. شاید در نگاه اول چند لکه یا فرورفتگی در روی ماشین مسئله مهمی نباشد اما به احتمال فراوان شخصی که به ظاهر خودروی خود اهمیت نمی دهد خیلی به سیستم های داخلی آن نیز توجه نمی کند.

ارزیابی خودرو 2

نشانه هایی از تعمیر شدن خودرو

این مسئله که خودروهای دست دوم تعمیراتی هستند مسئله عجیبی نیست اما چشمان خود را باز نگاه دارید چون که ممکن است شخص مورد نظر سعی داشته باشد تا ایرادی را از چشم شما پنهان کند. برای نمونه در صورتی که با موتوری بسیار تمیز رو به رو شدید شک کنید که ممکن است این موتور اخیرا تعمیر شده باشد.

خودروهای با توانایی بالا

توصیه کلی ما به شما این است که از خریدهای سرعتی یا قدرتی به شکل دست دوم خودداری کنید. این خودروها بنا به بعضی توانایی های خاص خود مثل بحث سرعت و قدرت موتور معروف شده اند. در حالت دست دوم ممکن است که آن توانایی خاص دچار ضعف شده باشد.

وضعیت روغن

شکل روغن مورد استفاده نیز یکی دیگر از راه های تشخیص وضعیت خودرو است. نوع رنگ روغن خودرو یکی از راه های تشخیص وضعیت سلامت اتومبیل است. استفاده از روغن های تیره نشان دهنده بی توجهی به وضعیت خودرو توسط مالک آن است. سیستم انتقال روغن و مایعات در درون اتومبیل نیز از جمله دیگر بخش هایی است که با کنترل آن می توانید به وضعیت خودرو پی ببرید.

سیستم خنک کننده

تمامی سیستم های خنک کننده دارای یک منبع سریز در کنار رادیاتور هستند. خود شما یا یک مکانیک بایستی با چک کردن وضعیت این منبع مطمئن شود که عمل تخلیه مایعات به درستی صورت می گیرد یا خیر.

باقی ماندن مایعات در این مخزن نشانه عدم سرویس مناسب خودرو است. رنگ این مایع خنک کننده نیز یک نشانه مناسب است که سرویس یا عدم سرویس مناسب خودرو را مشخص می کند.

نشانه های تصادف

اکثر خودروهای دست دوم تجربه یک یا چند تصادف را داشته اند اما این به این معنی نیست که شما نباید این خودرو را بخرید. اما بایستی دقت کنید و در صورتی که خود شما یا یک مکانیک مجرب در اثرات ضربه یا تصادف و تعمیر را در اکثر نقاط خودرو یافت بایستی متوجه باشید که با یک راننده بی دقت طرف هستید که احتمالا در تعمیر و نگهداری مناسب از خودرو خود نیز کوشا نبوده است. در عین حال خودرویی که تصادف شدیدی داشته است به احتمال زیاد در آینده دچار مشکلاتی در سیستم های مختلف خود مثل بخش برق خود خواهد شد.

ارزیابی خودرو 3

نکاتی در مورد خرید خودروی دست دوم

نکات ذيل به شما در خرید اتومبیل کارکرده و ارزیابی خودرو کمک میکند :

1- خوردگی و زنگ زدگی بدنه ماشین

راه تشخیص آن حرکت دادن آهن ربا روی بدنه ماشین است .اگر آهن ربا به قسمت وسیعی از بدنه نچسبد نشانگر آن است که این قسمت به خاطر تصادف از بین رفته و با بتونه پر شده است اگر قسمتهایی از بین رفته زیاد باشد ازخریدن ماشین صرف نظر کنید.

2- بررسی سیستم تعلیق

همه جای ماشین به صورت عمودی فشار زیادی وارد کنید در حالت طبیعی باید ماشین به شکل اولیه خویش بازگردد اما اگر ماشین شروع به لرزیدن کرد نشانگر آن است که سیستم تعلیق اتومبیل نیاز به تعمیر دارد.

3- رگلاژ دربه و قفل مرکزی

درها و پنجره ها و در کاپوت و صندوق عقب را چک کنید و ببینید که به راحتی باز و بسته میشوند و کلیدها راحت در قفل ها می چرخند.

4- پوسیدگی کف خودرو

پارگی صندلی ها را بررسی کنید و کفی ماشین را کنار بزنید اگر قسمتی از کف ماشین زنگ زده باشد این به آن معناست که آب به زودی به داخل ماشین نفوذ می کند.

5- سیستم برقی خودرو

برق ماشین را به دقت بررسی کنید چراغها ,راهنماها , بوق غیره آب پاشها .

6- بررسی و مشاهده میزان کارکرد خودرو

به کیلومتر شمار نگاه کنید ، راننده معمولی در سال 12 هزار کیلومتر ماشین میراند اما اتومبیلی که در خدمت شرکت است در سال 40 هزار کیلومتر راه می پیماید .

7- تعمیری بودن موتور

موتور را بررسی کنید تا هر گونه علامت تعمیری را در آن بیابید این علامات عبارتند از روغن کاری جدید ، لحیم و گاهی اوقات تمیزی غیر عادی زیر در پوش موتور.

8- بررسی سیتم رادیاتور خودرو

مکانهایی را که آب به بیرون ترشح میکند به دقت بررسی کنید تعویض شیلنگ آب کار آسانی است اما اگر آب از رادیاتور ترشح کند باید آن را تعویض کنید و این کار هزینه سنگینی در بر دارد .

9- گوش کردن به صدای موتور

موتور را روشن کنید و بگذارید به آرامی حرکت کند . دیده شده که بعضی از بنگاه داران متقلب روغن غلیظ در موتور و جعبه دنده میریزند تا مانع شنیده شدن صداهای ناهنجار موتور شوند . به هر صدای غیر عادی داخل ماشین گوش کنید اگر هنگام پیچیدن از چرخهای جلو صدای بلندی خارج شد نشانگر وجود مشکل در سیستم کمک فنر اتومبیل است.

10 – گیج روغن

میله اندازه گیری روغن را بررسی کنید اگر روی آن خیابانهای مایل به خاکستری رنگ و یا قطرات آب دیدید نشانه خرابی رینگ پیستون است.

11- بررسی فنی موتور

در پوش کارتر را بر دارید به گونه ای که از رو غن پر شود وجود بخار یا دود نشانگر خرابی بزرگ است که باید موتور را تعویض کنید بعد از اینکه موتور را 5 دقیقه روشن گذاشتید اگر دود ساه از اگزوز خارج شد دلالت بر وقفه بر کاربراتور میکند اما اگر دود آبی بود نشانگر این است که کاربراتور باید با هزینه سنگینی تعمیر شود .

12- بررسی باطری خودرو

باطری را بررسی کنید یعنی ابتدا چند دقیقه روشن کنید و ببینید که بعد از آن موتور به راحتی روشن میشود .

سپس فرمان را در سرازیری که شیبش تند و پر پیچ و خم باشد امتحان کنید و ببینید که صدایی از آن خارج نمی شود سپس ماشین باید در مسیر مستقیم به سرعت 100 کیلومتر در ساعت حرکت کند.

13 – بررسی سیستم ترمز

ترمزها را امتحان کنید اگر مجبور باشید آن را تا آخر و یا ماشین هنگام ترمز گرفتن به این سو و آن سو مایل شود و یا صدایی از آن خارج شود نیاز به تعمیر فوری دارد زیرا این امور خطری جدی برای راننده به وجود می آورد.

14 – جلوبندی

در سرعت زیاد(50کیلومتر در ساعت)دست خود را از روی فرمان بردارید اگر ماشین لرزید و یا به این سمت و آن سمت کشیده شد یا از خط مستقیم خارج شد فرمان ها نیاز به میزان شدن و تعمیر دارند.

 

نظرات

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *