در این مقاله از کارشناس رسمی دادگستری قصد داریم اطلاعات مفید و جامعی را در خصوص موضوع ارزیابی ماشین آلات جهت ارائه به دارایی در اختیار شما خوانندگان گرامی قرار دهیم. اگر هرگونه سوالی در این زمینه دارید ، می توانید پرسش خود را در قسمت دیدگاه سایت مطرح نموده تا در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخ آن داده شود. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
ارزیابی کارخانجات یا ارزیابی ماشینآلات و تجهیزات صنعتی جهت ارائه به دارایی :
ارزیابی کارخانجات یا تعیین ارزش یا ارزیابی ماشینآلات و تجهیزات صنعتی ، تجهیزات و خطوط تولید کارخانجات تولیدی ماشینآلات راهسازی و معدنی و ارزیابی دستگاههای تولیدی توسط کارشناس رسمی دادگستری رشته برق ، ماشینآلات و تأسیسات کارخانجات صورت میگیرد.
الف- توجه به عوامل اصلی واحد تولیدی مورد ارزیابی ماشینآلات :
- مدیریت واحد صنعتی
- نوع فناوری استفادهشده در خطوط و قسمتهای تولید شده
- بررسی میزان سرمایهگذاری اولیه و همچنین افزایش سالیانه سرمایه موجود
- مشخصات ماشینآلات خط تولید ، برند و سال ساخت و کیفیت موجود آنها
- مشخصات محصول تولیدی از مواد اولیه مناسب
ب- مبانی اصلی ارزیابی کارخانجات یا ارزیابی ماشینآلات :
- بررسی سیستم مدیریتی حاکم بر کارخانه از زمان تأسیس ، شروع بهرهبرداری و تأمین امکانات برای بهرهبرداری و بهرهبرداری محصولات
- کنترل و ارزیابی نحوه ثبت استهلاک در حسابها و مقایسه با کاهش بها عملی
- محاسبه هزینه سرمایهگذاری اولیه و افزایش سرمایه آتی که صورت گرفته از ابتدا تا انتها با عنوان دارائیهای مشهود و نامشهود
- ارزیابی و بررسی نحوه و چگونگی بازگشت سرمایه و برآورد سوددهی سرمایه طبق روال عادی با در نظر گرفتن کاهش بها سرمایه و هزینه نگهداری
- بررسی و ارزیابی روش و شرایط نگهداری ، پشتیبانی ، بهرهبرداری از زمان شروع تا به امروز
- بازدید ، کنترل و تشخیص و تأیید فعال یا غیرفعال بودن، بررسی وضعیت ماشینآلات موجود در کارخانه ، تأسیسات مرتبط، تجهیزات به تفکیک نو ، دستدوم ، مستعمل تا مرحله اسقاط شده و یا خارج از رده بودن
- بررسی شرایط روز بازار با در نظر گرفتن تمام شرایط در امر کارشناسی و عوامل جانبی آن
ارائه گزارش ارزیابی ماشین آلات جهت دارایی و مالیات :
- ارزیابی و کارشناسی قیمت ماشین آلات جهت ارائه به ادارات مالیات و دارایی
- ارزیابی قیمت روز دستگاهها جهت خروج از دفاتر شرکت مربوطه
- مشاوره جهت تنظیم دفاتر و استفاده از معافیتهای ماده 89 و مکرر 133
– توضیح اینکه :
مازاد افزایش سرمایه را نمیتوان در استهلاک مالیاتی لحاظ نمود و فقط در گرفتن وام و یا خروج از ماده 141 کاربردی است. ولیکن وقتی شرکتی از ابتدای ثبت اموالی را کارشناسی کرده و در دارایی ثبت میکند از همان ابتدا میتواند هزینه استهلاک آن را محاسبه نماید .
بر طبق قانون مالیاتهای مستقیم جمهوری اسلامی ایران جز در برخی از موارد ، تمامی داراییهای بلندمدت شرکت بر طبق فرمول اعلامی در قانون بایستی مستهلک شوند و برای هرکدام از داراییها فرمول خاصی تعریف میشود. استهلاک داراییها در حکم هزینه ناشی از درآمد ایجادشده توسط آن دارایی بوده و از درآمدهای آن سال شرکت کسر میشود. بهطور خاص از بین انواع داراییهایی که ممکن میباشد در فرایند افزایش سرمایه مورداستفاده قرار گیرد ، زمین استهلاکپذیر نمیباشد ولی سایر داراییها استهلاکپذیر است و طی سالیان از ارزش دفتری آنها در ترازنامه کسر می شود و بهعنوان هزینه دوره گزارش می شود.
کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی ماشین آلات جهت ارائه به دارایی :
- ارزیابی ماشین آلات و کارخانجات جهت دارایی ، بانکها ، افزایش سرمایه و مهاجرت.
- ارائه گزارش کارشناسی توسط کارشناس رسمی دادگستری ماشین الات جهت ارائه به دارایی و مالیات (محاسبه هزینه استهلاک ماشین آلات) ، تراز نامه مالی ، تجدید سرمایه ، تسهیلات و وام بانکی ، ارائه گزارش ارزیابی به سفارت جهت مهاجرت و سرمایه گذاری ، انتقال دارایی ها و ثبت شرکت .
- ارزیابی و رسیدگی ماشین آلات ، ارزیابی تجهیزات و خطوط تولید کارخانجات تولیدی و ماشین آلات راه سازی ومعدنی- ارزیابی دستگاه های صنعتی کارخانه.
- ارائه گزارش کارشناس رسمی دادگستری ماشین الات و مشاوره جهت اخذ وام و تسهیلات بانکی برای توسعه کارگاه ، ارائه گزارشات مالی میزان دارایی جهت انحلال شرکت یا جداشدن شرکاء و سهامداران ، تعیین میزان سرمایه ودارایی های ثابت شرکت و تعیین میزان گردش مالی سالیانه سازمان بورس.
- ارزیابی ماشین آلات ، تجهیزات و خطوط تولید کارخانجات و ماشین آلات راه سازی ومعدنی و ارایه گزارش کارشناسی به متقاضیان گشایش اعتبار ات اسنادی ال سی ( LC ) جهت واردات وصادرات و تایید ضمانت نامه های بانکی لازم.
- ارزش گذاری بر اموال توقیف و محبوس شده .
- تخمین قیمت پایه برای ماشین آلات – تجهیزات صنعتی – ماشین آلات ساختمانی و راه سازی جهت اجرا مزایده.
- همکاری با بانکهای اعطا کننده وام و تسهیلات به کارخانجات و شرکت های واردات و صادرات ، جهت قیمت گذاری و ارزیابی بر ماشین آلات و تجهیرات صنعتی و خطوط تولید کارخانجات تولیدی جهت ارائه به دارایی.
- همکاری با گمرکات کشور و مبادی ورود کالا برای قیمت گذاری بر تجهیزات صنعتی و ماشین آلات دپو شده و متروک ، جهت اجرای مزایده.
- تعیین خسارتهای وارده به تجهیزات و دستگاه های دپو شده در انبار های گمرک.
- برای پر کردن دفاتر مالیاتی یا دفاتر پلمپ در رابطه با هزینه های استهلاک ماشین آلات و تاسیسات موضوع ماده ۱۵۱ قانون مالیاتهای مستقیم با ارزیابی قیمت تاسیسات و ماشین آلات در ابتدای سال پایه و مستهلک کردن هزینه ها طبق بر آورد قیمت میتوان هزینه های خود را بطور مستند در دفاتر ثبت کرده و از معافیتهای مالیاتی برای سالهای آینده.
- واگذاری و ثبت ماشین آلات و تاسیسات و تجهیزات کارخانه در دفاتر.
- رهن ماشین آلات کارخانه جهت ضمانت وام.
- همکاری با موسسات حسابرسی و حسابدارن رسمی جهت تهیه تراز نامه مالی و حساب سود زیان.